Een extra autosleutel, altijd handig!

Een extra autosleutel is altijd handig om te hebben, vooral als je regelmatig met verschillende mensen in één auto rijdt. Autosleutels kunnen namelijk verloren gaan of kwijtraken, en het is erg vervelend als je dan geen reserve sleutel hebt. Bovendien is het ook heel erg onhandig als je maar één sleutel hebt en die kwijtraakt of verliest.

Deze kan je bijvoorbeeld laten maken door een slotenmaker of dealer, zodat je zeker weet dat de sleutel werkt en past. Het is belangrijk om goed te checken welk soort autosleutel jij nodig hebt voor jouw type auto, want er zijn verschillende soorten autosleutels met verschillende functies. Sommige sleutels hebben bijvoorbeeld een alarmfunctie of een centrale vergrendeling

De verschillende types autosleutels

De meeste moderne auto’s worden geleverd met een transpondersleutel. Dit is een sleutel met een klein chipje in het handvat dat correspondeert met een ontvanger in de auto. Wanneer je de sleutel in het contact steekt, zendt de chip een uniek signaal naar de ontvanger. Als het signaal klopt, start de auto. De grootste voordelen van dit type sleutel zijn dat ze moeilijker te kopiëren zijn dan traditionele sleutels en dat ze vaak ook fungeren als afstandsbediening voor centrale vergrendeling en andere functies. Nadeel is wel dat de sleutels bijna altijd extra geld kosten.

Een handgeschakelde sleutel is een sleutel die je met je hand omdraait. Het voordeel van dit type sleutel is dat hij makkelijker te kopiëren is dan een transpondersleutel, maar het nadeel is dat hij minder snel werkt.

Wanneer heb je een extra autosleutel nodig?

Als je regelmatig met anderen in je auto rijdt, is het handig om een extra autosleutel te hebben. Je partner, vriend of familielid kan dan makkelijk meerijden zonder dat jij erbij hoeft te zijn. Heb je kinderen die vaak met de bus of trein naar school gaan? Geef hen dan een sleutel, zodat ze in noodgevallen altijd bij de auto kunnen. Een extra autosleutel is ook ideaal als je regelmatig spullen vervoert die niet in de auto passen. Denk bijvoorbeeld aan een fiets of tafeltennistafel.

Hoe maak je een extra autosleutel?

Als je een extra autosleutel wilt maken, moet je eerst naar de dealer of locksmith gaan om een sleutelcode op te vragen. Je hebt de sleutelcode nodig om een nieuwe sleutel te kunnen laten maken. Als je de code hebt, kun je naar een sleutelmaker gaan om een ​​nieuwe sleutel te laten maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij auto-sleutel.nl!