Schade advocaat inschakelen

Een schade advocaat staat een slachtoffer van letselschade bij tijdens het volledige letselschadeproces. Dit proces loopt van het aansprakelijk stellen van de tegenpartij tot de betaling van de uiteindelijke schadeclaim. De taken van een letselschade advocaat zijn onder andere:

– De aansprakelijkstelling opstellen en versturen

– Schadeposten in kaart brengen

– De schadevergoeding berekenen

– Onderhandelen met de verzekeraar van de tegenpartij

– Indien nodig de zaak voor laten komen bij de rechter

De werkzaamheden van een letselschade advocaat zijn pas klaar wanneer de tegenpartij de schadevergoeding aan u overgemaakt heeft. Tot zo ver geen verschil met een letselschadespecialist.

Wat moet jezelf doen bij letselschade?

Het is van belang dat u bij het claimen van letselschade aantoont dat u ook daadwerkelijk recht heeft op de schadevergoeding. U moet als slachtoffer de rechtbank of verzekeraar kunnen overtuigen met bewijsmateriaal. De eerste stap bij het verzamelen van bewijs is het noteren van de namen van getuigen of het nemen van foto’s en het opbouwen van een medisch dossier.

Neem vervolgens contact met ons op. Tijdens het intakegesprek bespreken we samen uw situatie en beslist onze afdeling intake of een medewerker van claims en advies of u voldoende bewijs heeft. Heeft u een zaak, dan nemen we vervolgstappen. Vanaf dit punt neemt onze letselschade jurist of register expert u het werk uit handen.